do 06 jun. | De Centrale

La Lettre A #4: ISH AIT HAMOU - VOLZET

Ish Ait Hamou groeide op met zijn ene voet in de Westerse cultuur en zijn andere in de Marrokaanse. Bent u ook benieuwd naar zijn verhalen en ervaringen? Van harte welkom op 6 juni om 20:00 in De Centrale, toegang is gratis maar reserveren verplicht.
Registratie is afgesloten
La Lettre A #4: ISH AIT HAMOU - VOLZET

Praktisch

06 jun. 2019 20:00
De Centrale, Ham 72, 9000 Gent, België

Programma

Het begon allemaal in een klein dorp, ergens in het zuiden van Marokko. Een moedig man waagde zijn kans en ontdekte een leven en wereld ver voorbij de bergen die zijn dorp omarmden. Hij verzeilde uiteindelijk in België en dit is waar mijn verhaal begint.

Ish Ait Hamou werd geboren in Vilvoorde in een gezin met Marokkaanse roots. Hij vertelt van jongs af aan graag verhalen. Dat doet hij zowel als hiphopdanser (velen kennen hem van het programma So You Think You Can Dance) en choreograaf en dat doet hij tegenwoordig als auteur en sinds kort ook als regisseur. Hij debuteerde met 'Hard hart' (2014). In 2015 volgde daarna een tweede roman: 'Cécile'. Een jaar later schreef hij 'Als je iemand verliest die je niet kan verliezen' naar aanleiding van de nieuwe campagne van ‘Te Gek?!’, een organisatie die zich actief inzet om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken. Deze roman heeft hij verfilmd in 2018 met de kortfilm 'Klem' als resultaat. Daarnaast toerde Ish in het voorjaar van 2018 en 2019 rond met een eigen voorstelling 'Aangenaam, ik ben Ish', een stuk waarin hij via woorden, dans en muziek vertelt over de kracht van verhalen.

Eindelijk begreep ik waarom iedereen met hun linkerhand at en waarom ik met mijn rechterhand at. Ik had het verhaal, dat mijn moeder me had verteld, nodig om culturen en hun verschillen te begrijpen.

Ish Ait Hamou groeide op met zijn ene voet in de Westerse cultuur en zijn andere in de Marrokaanse. Bent u ook benieuwd naar zijn verhalen en ervaringen? Van harte welkom op 6 juni om 20:00 in De Centrale, toegang is gratis!

Om het met Ish’ woorden te zeggen:

Ziezo, neem plaats, want ik heb het gevoel dat je het geweldig zou vinden om verhalen te horen over dingen die ik gezien heb.

La Lettre A is mogelijk dankzij steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Stad Gent.

auteursfoto (c) Shed Mojahid Photography

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement