Over La Lettre A

Intercultureel muziekcentrum De Centrale, Boekhandel Limerick en sociaal-artistieke werkplaats Victoria Deluxe organiseren sinds 2016 elk jaar vier literaire avonden in Gent. Wij geloven in de absolute noodzaak van een inclusief en divers literair veld, waarin schrijvers én lezers uit de hele samenleving zich thuis voelen. Daarom willen we met La Lettre A een podium geven aan de verhalenvertellers van nu, voor de lezers van nu. Met Speak Out Gent lanceren we in het najaar van 2018 een platform voor de verhalenvertellers van morgen.

DE VERHALENVERTELLERS VAN NU

Ons taalgebied kent veel uitstekende jonge en oudere schrijvers, maar de stem van auteurs die de diversiteit van vandaag representeren horen we te weinig. Toch is diversiteit vandaag in de scholen in onze steden de norm geworden; monoculturaliteit de uitzondering. Met “de verhalenvertellers van nu” willen we bijdragen aan een samenleving waarin iedereen een stem heeft, waarin iedereen zich als lezer welkom voelt.

DE LEZERS VAN NU

Steeds meer andere en nieuwe stemmen krijgen een kans om hun verhalen te publiceren, maar het is geen sinecure om daarmee een even anders en nieuw lezerspubliek aan te spreken. Tegelijk is het voor vele lezers niet evident om aansluiting te vinden bij de Nederlandstalige literatuur. Wij zetten er hard op in om met de publiekswerking voor onze literaire avonden de verhalenvertellers en (potentiele) lezers met elkaar in contact te brengen.

ONTSTAAN

La Lettre A is een samenwerking tussen De Centrale, Boekhandel Limerick en Victoria Deluxe sinds 2016. We vertrokken vanuit de vaststelling dat er in het literaire veld veel wordt gepraat over diversiteit, over andere verhalen en over nieuwe perspectieven. Wij wilden zelf de handen uit de mouwen steken. Wat de drie partners achter La Lettre A samenbracht was het geloof dat we met onze gedeelde expertise een concreet Gents initiatief met impact op poten konden zetten.

PARTNERS

La Lettre A is een samenwerking tussen De Centrale, Boekhandel Limerick en Victoria Deluxe, met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Stad Gent.

logo-decentralekopie.jpg

Intercultureel Muziekcentrum

De Centrale

limerick.jpg

Onafhankelijke boekhandel

Boekhandel Limerick

vdl.jpg

Sociaal-artistieke werkplaats

Victoria Deluxe

© 2018 La Lettre A
 

  • White Facebook Icon
LOGO_Vlaams_Fonds_in_kleur_feb04.jpg
Met steun van 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now